Basgitarist Forumu ©2008-2014
Sistemimizden daha iyi yararlanabilmek için üye olun yada giriş yapın! Tamamen güvenlik sistemi ve saçma mesajlardan forumumuzu uzak tutmak için kayıt olmanız gerekmektedir.


Join the forum, it's quick and easy

Basgitarist Forumu ©2008-2014
Sistemimizden daha iyi yararlanabilmek için üye olun yada giriş yapın! Tamamen güvenlik sistemi ve saçma mesajlardan forumumuzu uzak tutmak için kayıt olmanız gerekmektedir.
Basgitarist Forumu ©2008-2014
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Basgitarist Forumu ©2008-2014

-Bas Gitaristlere Özel Forum-


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Demirhan Baylan

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Demirhan Baylan Empty Demirhan Baylan Salı Şub. 07, 2012 11:44 pm

dream

dream
Pasif Üye

Demirhan Baylan (d.25 Aralık 1970, Sivas, Divriği) besteci, müzisyen, ses mühendisi, modern düşünür ve yazar.
Müzik kariyerine bas gitarist olarak başlayıp, daha sonra buna şarkı yazarlığı ve ses mühendisliğini de eklemiştir. Eğitim hayatı Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık'la başlamış fakat bunu tamamlamadan Berklee College of Music'e giderek burada Müzik Prodüksiyonu ve Mühendisliği lisansı almıştır. 1999'da Türkiye'ye döndükten sonra Bilgi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ses mühendisliği dersleri vermiştir. Bu arada Deneyevi isimli canlı müzik kayıt stüdyosunu kurmuştur.


Müzikal ve Sanatsal Yaklaşımı

Müzik tarzı ilk dönemlerinde elektronik, enstrümantal ve deneysel bir noktadan başlayıp üçüncü albümüyle beraber şarkı yazarlığı ve hikâyeciliğe yönelmiştir. Tüm solo çalışmalarının ortak noktası müziğin bestelenmesi, icrası ve özellikle kaydedilmesinin tamamen kendisi tarafından yapılmış olmasıdır. Yapı itibariyle pop ve rock stilleri ağırlık kazanmakla birlikte gerek söz yazarlığı gerekse icracılık konusundaki sıradışılığı geniş kitlelerce tanınmasına engel teşkil etmiş olmasına rağmen, dünya müzik endüstrisi üzerine yazdığı kitapta da belirttiği üzere "merkezinde kendisinin olduğu ürünlerinin ve fikirlerinin dünyaya yayılabilmesi için çeşitli formüller" denemiştir. Bu eylemlerin başlangıcı kendi firmasını kurarak müziğini yaymaya başladığı 2003 tarihli Anlamlı Hatalar'dır. Daha sonra 2006 tarihinde Deli Fatma'nın Bilmeceleri projesinde dinleyiciden ekonomik destek alarak piyasada varolmayı hedeflemiştir. 2008 tarihi itibariyle yine aykırı bir proje üreterek The Fool Is The Devil isimli albüm ve kitaptan oluşan çalışmasını başlangıç olarak dünya çağında 12 kişiyle paylaşmış ve bir nev'i zincir oluşmasını öngörmüştür. Bu projeyi aynı zamanda içeriğinden bağımsız olarak dünya müzik endüstrisine alternatif bir yöntem önerme çabası olarak tanımlamıştır. Enstrümanist olarak yer aldığı projeler caz, modern müzik ve de rock olarak gruplanabilir.
Politik Duruş [değiştir]

Çeşitli yerlerde hakkında "Anarşist" ve/veya "Sosyalist" olduğuna dair tanımlamalar çıkmış olmakla birlikte kendisinin bunları kabul ettiği herhangi bir kaynak bulunmamaktadır. Şimdilik tek kitabı olan Wolpadinga biraz pasifist, liberal/sosyal demokrat izler taşımakla beraber bu görüşlerin doğrudan savunulduğuna dair bir gönderme mevcut değildir. Ancak agnostik ve septik olduğu kesindir. Müzikal kariyerine Türkiye'nin sol söyleme sahip önde gelen gruplarından biri olan Bulutsuzluk Özlemi'nde başlamıştır ve bu sayede ağırlıklı olarak İnsan Hakları'nı destekleyen etkinliklerde yer almıştır. 2005 ve 2006 yıllarında Barışarock inisiyatifinin konserlerinde de çalmıştır.
Bildiğin Şeyler (Yangın) şarkısını Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenlere ithaf etmiştir.
İlginç Notlar [değiştir]

İlk albüm çalışması Kazık Marka'nın çoğaltımını kendisi kasetten kasete kopyalayarak, satışını da dönemin önemli merkezi Akmar Pasajı'nda elden yaptı. Şu anda kaç tane kopyanın olduğu bilinmiyor. İlk çoğaltmada birkaç farklı "master" kullanıldı. Bu sebeple birkaç farklı Kazık Marka var. Kazık Marka o yılların ilgi çekmiş kitabı İngvar Ambjornsen "Beyaz Zenciler"in en son satırı.
Hayallerimin Tepeleri'nde bir şarkıda davulda Moğollar'dan Engin Yörükoğlu yer almıştı. Jazz Stop isimli klüpte Demirhan Baylan tarafından oldukça minimum şartlarda canlı olarak kaydedilmiş bir cover şarkıydı bu; Hey Joe. İlginç olan albüme bu şarkının Jimi Hendrix'in olduğu şeklinde yanlış yazılmasıdır. Aslında şarkının kime ait olduğu tam olarak bilinmemektedir. Komik olan da buradaki kayıtta şarkının sözlerinin de biraz "atılmış" olmasıdır.
Deli Fatma'nın Bilmeceleri projesi katılan ilk 100 kişiye özel olarak hazırlanmış bir albüm vaadiyle yola çıktı. Gerçekten de herkes için özel tasarlanmış albümler üretidi ve gönderildi. Eğer 100 kişiye ulaşılabilseydi albüm piyasaya çıkarılacaktı. Ulaşılamadı. Böylelikle sadece 74 kopya yapıldı. Tüm proje her albümde 18 aynı, ve birer farklı şarkı olarak tasarlanmıştı. Yani aslında projede 118 tamamen orijinal, kaydedilmiş eser kullanıldı.
2008 tarihli The Fool Is The Devil şifreli bir zip dosyası olarak başlangıçta 12 kişi download etsin diye internet sitesine konuldu. Kimsede şifre olmamasına rağmen bir ay içinde 996 kez download edildi. Albümün akibeti henüz bilinmiyor.
Solo Çalışmaları [değiştir]

Kazık Marka (albüm) 1993
Hayallerimin Tepeleri (albüm) Hades Müzik 1994
Kocakarının Dansı (albüm) Ada Müzik 1995
1000 Yıl (albüm) Zihni Müzik 1999
Rengarenklerin (albüm) Zihni Müzik 1999
Anlamlı Hatalar (albüm) Demirhan Baylan Ltd.Şti.2003
Deli Fatma'nın Bilmeceleri Demirhan Baylan 2005
Numaralanmış, kişiye özel olarak tasarlanmış albüm projesi. Sadece 74 kopya yapılmış.
Wolpadinga Mavi Ağaç Yayınları (Kitap) 2006
The Fool Is The Devil Demirhan Baylan (internet, albüm/kitap) 2008
Albüm mp3 ve ogg vorbis formatlarında, kitap ise pdf olarak hazırlanmış. Bunun dışında içerik, katkıda bulunan müzisyenlerle ilgili bilgi mevcut değil. Elden ele, bedava olarak kopyalanması destekleniyor.
Bas Gitarist Olarak

Bulutsuzluk Özlemi
Kesmeşeker
Mask
Mehmet Güreli
Yavuz Çetin
Velvele
Bettyween
Serdar Öztop
Turqumstances
Kamran İnce ve İstanbul Modern Music Ensemble
Pinhani
Prodüktör ve Ses Mühendisi Olarak

Kesmeşeker Prodüksiyon/Kayıt
Zardanadam Kayıt
Tolga Tüzün - Mastering Engineer
Feridun Düzağaç - Mastering Engineer
Ayşe Tütüncü Üçlüsü - Mastering Engineer
Önder Focan - Mastering Engineer
Lifeline - Kayıt ve Mastering Engineer
Cengiz Baysal - Prodüksion/Kayıt
Selen Gülün - Prodüksiyon
Oğuz Büyükberber - Mastering Engineer

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz